Jeugd - niet in klasverband

Kinderen 4 t/m 7 jaar
 
In de Historiezaal liggen voor deze kinderen een paar puzzels klaar. De puzzels zijn gemaakt van foto’s. Op de foto’s staan voorwerpen die in de Historiezaal te vinden zijn.
 
Kinderen 8 t/m 12 jaar
 
Met een leuk opdrachtenboekje ga je de Historiezaal in het museum verkennen. In het boekje stelt de stadsomroeper Meneer van Druten allerlei vragen. Die vragen moet je beantwoorden. De antwoorden kun je zelf controleren met een zogenaamde variadoos. Die ken je misschien wel van school.
 
Na het bezoek aan het museum krijg je bij de balie een boekenlegger als herinnering. Dus, heb je zin om eens wat anders-dan-anders te doen? Kom dan naar het museum. En neem je vriendje, broer of zus of je (groot)ouders mee, want het is ook leuk om samen te doen.
 
Jeugd 13 jaar en ouder
 
Voor jullie hebben we niet een speciaal vast programma. Maar als je 13 of 14 bent vind je de puzzeltocht misschien nog wel leuk, zie hierboven bij de kinderen van 8 t/m 12 jaar.  Voor jullie is het museum ook zonder een speciaal programma beslist aantrekkelijk. Bekijk de geschiedenis van Wageningen. Wel eens van het kasteel van Wageningen gehoord? Of van het fregat ‘De Waageningen’? Hoe zat het met onze stad in de Tweede Wereldoorlog? Kom kijken naar de pen waarmee de Vrede van Wageningen getekend is. Houd je van kunst? Er is altijd een wisselende kunsttentoonstelling. Verder is er ook altijd een tijdelijke tentoonstelling over een speciaal onderwerp dat met onze stad te maken heeft. Kom gewoon een keertje kijken.
 
Kinderpartijtjes
 
Natuurlijk kunt u in het museum de bovengenoemde puzzeltocht en de puzzels doen met de kinderen. Heeft u andere ideeën? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen dan gezamenlijk een programma uitwerken: info@casteelsepoort.nl.
 
 

Als je nu al een museum-puzzel wil maken, klik dan op: 

Puzzel

Voor kinderen heeft het museum speciale programma´s. 

 

Inloggen   Zoeken