25 mei t/m 15 juli 2012

 

Josée Wuyts

Frans de Groot

Marieke van Katwijk 

Het begin van de zomer wordt ingeluid met een tentoonstelling van grafisch werk van Josée Wuyts en Frans de Groot,
en keramiek van Marieke van Katwijk.

Marieke van Katwijk uit Wageningen volgde aan de SBB-Gouda
de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken. Ook nam zij deel aan diverse workshops bij verschillende landelijk bekende keramisten.
Voor Marieke is de natuur de inspiratiebron bij uitstek: schelpen, stenen, aardlagen, botten, fossielen, zaaddozen, bloemen en planten.
In haar keramische objecten spelen lijnen een grote rol. Lijnen die vlakken omsluiten, positieve en negatieve vormen, waardoor zowel openheid als beslotenheid kan ontstaan. Lijnen vertegenwoordigen ritme en beweging, herhalingen en stapelingen. De geëxposeerde objecten, opgebouwd uit dichte holle vormen, of platen klei, vallen in de categorie ‘aardewerk’.

Josée Wuyts en Frans de Groot werken sinds 1990 samen aan
monumentale grafische projecten. De prenten zijn opgebouwd met componenten van werk van beide grafici en verenigen verschillende hoog- en diepdruktechnieken. Typerend zijn de abstracte en figuratieve elementen, het ritme, de repeterende vormen, gelaagdheid, transparantie en een sober kleurgebruik. Beide grafici maken ook kleingrafiek.
Josée en Frans exposeren sinds 1995 in binnen- en buitenland.
Hun projecten zijn regelmatig te zien bij (inter)nationale manifestaties: van Cairo tot Brunssum, van Bitola tot Smilde, van San Antonio tot Amsterdam, en vele andere locaties.
Verschillende privécollectioneurs, diverse gemeenten, Museum van het Boek Meermanno in Den Haag en buitenlandse galerieën hebben grafiek van Josée en Frans aangekocht. Recentelijk zijn beide kunstenaars onderscheiden bij grafiekmanifestaties in België, Macedonië en Bulgarije.
 

 

 

Josée Wuyts en Frans de Groot,

blauw icoon, ets-droge naald

 

Inloggen   Zoeken