25 november 2012 t/m 13 januari 2013

 

 July Leesberg

 

Eveline ten Haaf

 "Nederland Nu"– 
expositie in het Koetshuis van De Casteelse Poort

Twee Wageningse kunstenaars exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – July Leesberg met schilderijen over het nieuwe Nederlandse landschap en Eveline ten Haaf met de installatie "Foodlab" over onze hedendaagse eetcultuur. De expositie wordt geopend door grafisch kunstenaar Jelle de Gruyter op zondag 25 november om 16.00 uur.

 

Het Nederlandse landschap is in een rap tempo aan het veranderen. Het wordt niet meer gekenmerkt door de natuur, maar door de mens. Je hoeft de mens zelf niet eens te zien om toch overal in het landschap zijn aanwezigheid te voelen. Wie zijn ogen opent voor de veranderingen ziet wonderlijke dingen. De hemel zit permanent vol krassen en boven de grote steden kleurt hij ’s nachts oranje. Een lege horizon kan van het ene jaar op het andere in een eindeloze stad veranderen. Het wordt tijd om uit te kijken. De ervaren kunstenares July Leesberg ziet het gebeuren en ze wil haar onrust met ons delen. Zij probeert te schilderen wat het met haar doet en ze geeft er ook nog eens vorm aan met enkele installaties "Geluidlandschappen".

De tweede exposant is de jonge kunstenares Eveline ten Haaf. Zij toont weer een ander aspect van het hedendaagse Nederland, dat we ons voedingslandschap zouden kunnen noemen. Eveline voltooide haar opleiding in de zomer van 2010 aan de kunstacademie Artez in Arnhem. Zij toont nu in de Casteelse Poort haar afstudeeronderwerp "Prooflab", een installatie gebaseerd op het zogenaamde moleculair koken. We zien onder meer grote afbeeldingen, afgeleid van foto’s van voedingsmiddelen, die zeer sterk zijn uitvergroot en digitaal bewerkt. Er is een servies, bedrukt met teksten die horen bij de moleculaire keuken. Ook een geborduurd tafellaken heeft dit thema: het patroon is afgeleid van moleculaire verbindingen, die in voedingsmiddelen voorkomen.

 

 

  

 

July Leesberg: Metrolijnen

acryl en olie op linnen 

 

Eveline ten Haaf: ProofLAB

 

Inloggen   Zoeken