31 maart t/m 22 april 2012

KUNSTENAARS UIT PARTNERSTAD MÖRFELDEN-WALLDORF

Twee kunstenaars uit de Wageningse Duitse partnerstad Mörfelden-Walldorf exposeren in het Koetshuis van museum De Casteelse Poort. Te zien zijn schilderijen van Karin Böhme-Brendel en Ingeborg Beller. Tegelijk daarmee worden beelden opgesteld van de Wageningse kunstenares Hanneke van den Bergh.

De tentoonstelling werd geopend door burgemeester Geert van Rumund van Wageningen. Dat gebeurde op zaterdag 31 maart om 16.00 uur. De expositie blijft staan t/m 22 april.
 
Karin Böhme-Brendel laat werk zien met naturalistische motieven in olieverf op canvas. Het zijn stillevens, maar dan wel liefst op grote formaten en niet alleen met de klassieke beeldelementen. Böhme integreert met name ook het menselijk lichaam in dit werk. Dat is de kijker niet gewend en daarvan maakt de kunstenares gebruik om nieuwe emoties op te wekken.
 
De schilderijen van Ingeborg Beller komen in een open proces tijdens het schilderen tot stand. Vaak begint zij aan een schilderij met chaos en zoekt dan in de resulterende lijnen en vlakken naar nieuwe vormen, om dan uiteindelijk toch een consistent beeld te ontwikkelen. Beller laat zich niet gauw intomen door beperkingen van technische aard.
 
De keramische en bronzen beelden van Hanneke van den Berg hebben de mens als inspiratiebron. Haar uitgangspunt is het zoeken naar simpele en desondanks sprekende vormen, de beelden zijn figuratief, duidelijk herkenbaar maar niet gedetailleerd. Door haar werkwijze worden de lijven enigszins geabstraheerd, de gezichten werkt Hanneke wel verder uit.
 
Werkgroep
De organisatie van de tentoonstelling is in handen van de gemeente Wageningen en de werkgroep Mörfelden-Walldorf.
De werkgroep is opgezet om de contacten tussen groepen, verenigingen en organisaties in Wageningen en haar partnergemeente Mörfelden-Walldorf in Hessen te bevorderen, te bundelen en zo nodig te helpen initiëren. De gemeente Wageningen ondersteunt dit en maakt het mede mogelijk.
Wat in 1983 begon als een 'vredespartnerschap' werd in 1992 omgezet in een volledige 'stedenband', zoals veel Europese gemeenten die onderhouden. Elk jaar is er een kunstexpositie, afwisselend in Wageningen en in Mörfelden-Walldorf.
 
 
U kunt contact opnemen met Marlou Kursten van de werkgroep Mörfelden-Walldorf als u:
  • graag meer informatie krijgt over deze kunstenaars en hun werken;
  • in uw krant of uitzending aandacht wilt besteden aan de opening.
Telefoon 06 446 220 06, e-mail werkgroepMW@marloukursten.nl
 

 

Inloggen   Zoeken