15 januari t/m 19 februari 2012

Margreet Takken, Wil Lof en Liesbeth Bos

Kracht van eenvoud en natuurlijkheid

Drie kunstenaars exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Wil Lof met schilderijen, Liesbeth Bos met beelden en Margreet Takken met glazen sieraden. Alle drie maken werk dat gekenmerkt wordt door eenvoud en natuurlijkheid.

De expositie is op zondag 15 januari om 16.00 uur geopend. Ze blijft staan t/m 19 februari 2012.

De schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities of neigen daarnaar. Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond. Wil’s abstracties voeren soms zover, dat er geen figuren meer te onderscheiden zijn, maar enkel nog een spel van lijnen.

Liesbeth Bos bouwt haar objecten met de hand op uit rollen klei. Kenmerkend voor haar beelden is de organische, aardse, sobere uitstraling. Haar inspiratie komt vooral uit de natuur, het leven zelf. Haar werk ontstaat voor een belangrijk deel intuïtief, zodat zij ook zelf vaak verrast wordt door wat er onder haar handen ontstaat. In haar werk toont Liesbeth de kracht en schoonheid van eenvoud en kwetsbaarheid.

De derde exposant is Margreet Takken. Zij ontwerpt sieraden van glas. Daarbij zoekt zij de balans op tussen kunstzinnige subtiliteit en de praktische eisen van comfort en draagbaarheid. De sieraden worden gemaakt door middel van glasfusing. In dit proces worden meerdere lagen glas tot een geheel gesmolten in een glasoven. Dit kan in combinatie met fritten, glaspoeder, metalen en natuurlijke materialen zoals stof en bladeren.

 

 

Inloggen   Zoeken