2 oktober t/m 13 november 2011

Twan de Vos, Sabrina Brons en Nicoline van Boven

Schilderijen, beelden en sieraden in het Koetshuis

Drie kunstenaars exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Twan de Vos met schilderijen en grafiek, Sabina Brons met beelden en Nicoline van Boven met sieraden.

De expositie wordt op zondag 2 oktober om 16 uur geopend door Jelle de Gruyter, grafisch vormgever van Marlou Kurstens Kunstagenda. De expositie blijft staan t/m 13 november 2011.

Twan de Vos werkt als professioneel beeldend kunstenaar in Wageningen. Hij maakt schilderijen, sculpturen, linosnedes en zeefdrukken. Hij geeft workshops op zijn atelier en op locatie. In het werk van Twan de Vos worden dagelijkse gevoelens en bezigheden op een direct aansprekende, lichtvoetige manier verbeeld. Elk werk is een klein verhaaltje, met humor verteld en met levendige kleuren verbeeld. In alle werken zit echter ook een zekere mate van tragiek. Komend jaar zal het werk van Twan voor de 15e keer te zien zijn in de Kunstagenda.

Sabina Brons uit Valburg is spontaan, zonder veel opleiding met klei gaan werken omdat zij de behoefte voelde meer met haar creativiteit en fantasie te gaan doen. Het bleek liefde op het eerste gezicht. Sabina is niet bijzonder geïnteresseerd in de technische aspecten van haar werk: ze doet wat ze doet. Het moet kleur hebben, dat is het allerbelangrijkste. Haar keramische sculpturen zijn vaak fantasiedieren met menselijke kenmerken. Zo is daar een 'Bellenblazende vogel' of een 'Beestje met een jurkje aan'.

De derde exposant is Nicoline van Boven, juweelontwerpster uit Kapelle. De ontwerpen van Nicoline zijn stuk voor stuk verrassende, karakteristieke sieraden waarmee de drager zich onderscheidt. De inspiratie voor haar ontwerpen haalt ze uit het dagelijkse leven. Kleine dingen die haar opvallen probeert ze zo puur mogelijk vorm te geven met ogenschijnlijk eenvoudige technieken. Ze werkt liefst met pure materialen, zoals zilver en goud, soms gecombineerd met parels, edelstenen of zelfs keramiek.
 

 

 

Inloggen   Zoeken