20 juli
t/m
30 augustus 2012

Wim en Freeke Nijman

Lizan van Dijk

Wim en Freeke Nijman uit het Gelderse Kilder maken beide glas-in-lood en glasobjecten, maar geven daar ieder een eigen invulling daaraan.

Wim maakt glas-in-lood voor toepassing in woningen en verzorgt reparaties. Daardoor krijgt het oude glas-in-lood weer een nieuw leven.Ook maakt hij objecten van blank glas.                            Freeke maakt raamdecoraties van glas-in-lood. Hierin verwerkt zij behalve glas ook materialen zoals agaatsteen, bergkristal en onyx, en ook het mondgeblazen Streaky glas. De glasschalen en -vazen, wand- en tuinobjecten worden gemaakt volgens de techniek van het fusen en pâte-du-verre. Voor Wim en Freek is het spelen met glas en het uitproberen van nieuwe technieken een constante uitdaging.
 
Lizan van Dijk studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam en exposeert regelmatig door het hele land. Haar grotendeels abstracte werken bestaan uit uiteenlopende materialen, maar de dragende factor is de acrylverf.Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt haar dichterbij datgene wat het doek van haar wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen. De spanning die dit opwekt vindt zijn weerslag op het doek. In de expositie toont zij o.a. een deel van haar serie ‘Enclosure’. Dit thema staat voor omheining, beperking, beslotenheid. Het gaat over schilderen van het leven als een keuzeproces binnen begrenzing. Lizan werkt afwisselend in Nederland en in Zuid-Frankrijk en verzorgt workshops en schilderlessen.
 
 
 

 

Glas-in-lood rechtgetrokken 

 

  

Werk van Lizan van Dijk

 

 

Inloggen   Zoeken